top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Muhtar Bozdemir

  SURAT THANİ

Güncelleme tarihi: 22 May

 

       Surat Thani bölgesi de çok güzel bir bölge olmakla birlikte aynı zamanda bir kavşak nokta. Tren ya da otobüs ile seyahat ederseniz , Phuket ya da Krabi için illa ki bu noktadan geçeceksiniz.


Ne Zaman Gidilir :



                            Tayland’ın neresi olursa olsun , en uygun zaman Kasım – Aralık – Ocak ve Şubat aylarıdır.


Ulaşım :



                            Surat Thani bir kavşak noktadır. Daha önce Krabi’ye giderken Surat Thani üzerinden gitmiştik. Dolayısıyla Bangkok’tan tren ile ulaşım mevcut. Ben Phuket’ten otobüs ile ulaşım sağlamıştım. Surat Thani şehir merkezinde yapacak bir şey yok , asıl ziyaret edilmesi gereken bölge adaları. Örneğin Koh Samui’ye gidecekseniz , Phuket terminalinde otobüs ve vapur biletini birlikte alıyorsunuz. Otobüs de sizi direk olarak Don Sak Vapur İskelesi’ne götürür. Bunun dışında Surat Thani’de ve Samui Adası’nda havaalanı da mevcut.


Konaklama :



                          Adalarda çok uyguna çok iyi konaklamalar mevcut.  Ben Samui Adası’nda bulunduğum için buradaki seçeneklere bakalım. Öncelikle daha yoğun olan Samui’nin kuzeyinde Balıkçı Köyü civarı ya da sakin bir yer isterseniz adanın doğusunda ya da batısında direk sahillerdeki otel veya hostellerde konaklayabilirsiniz.


 

Surat Thani'de Görülmesi Gereken Yerler :


                          Surat Thani’de başlıca görülmesi gereken yerlerin çoğu Tayland Körfezi’nde bulunur ve kısaca şöyledir ;  


                                         1-) Samui Adası :



                                              Samui Adası , Surat Thani’deki en popüler ve en büyük adadır. Burada görülmesi gereken yerler Balıkçı Köyü , Chaweng Sahili , Lamai Sahili , Hin Ta & Hin Yai Kayalığı ,  Wat Phra Yai(Büyük Buda Tapınağı)… Samui Adası’nı scooter kiralayarak 1-2 günde gezebilirsiniz.


                                        2-) Pha-Ngan Adası :



                                                          Surat Thani’deki ikinci en büyük ve popüler ada ise Pha-Ngan Adası’dır. Adaya Don Sak Vapur İskelesi’nden ya da Samui Adası’ndan tekne ile iletişim sağlayabilirsiniz.


                                        3-) Mu Ko Ang Thong Milli Parkı :


                                              Mu Ko Ang Thong Milli Parkı takımadalardan oluşan bir bölgedir , bölgeye Samui Adası’ndan özel tekne turları ile ulaşabilirsiniz.


                                       4-) Khao Sok Milli Parkı :


                                            Doğal güzelliği ile ünlü ayrıca vahşi hayat bakımından dünyanın en önemli yerlerinden biridir. Surat Thani’nin en batısında bulunur ve ulaşımı biraz zordur. Turlar ile gidilmesi tavsiye edilir.    

                                                        

YEME-İÇME


1-) The Hungry Wolf :



Çok özel bir yer olduğunu söyleyemem fakat Samui Adası'ndaki bu restoranda bir çok farklı çeşit burger bulabilirsiniz. Et kalitesi oldukça yüksek olmakla birlikte fiyatların da fena olmadığını söyleyebilirim. Yine de Tayland'da dana eti ve kuzu eti , fiyat performans olarak buralara yaklaşamaz bile.

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page