top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Muhtar Bozdemir

SİEM REAP

Güncelleme tarihi: 24 Haz

  

      Siem Reap ,  Kamboçya’nın turistik şehri. Özellikle Angkor Vat’ı görmek isteyenlerin uğrak noktası.

 

Ne Zaman Gidilir :



                        Tayland’ın komşusu olan Kamboçya’ya aynı dönemde yani Kasım – Aralık – Ocak ve Şubat aylarına gidebilirsiniz.

 

Ulaşım :


                     Siem Reap’te , Siem Reap Angkor Uluslararası Havalimanı(SAI) mevcut. Havalimanı Siem Reap merkezinden 45 km mesafede yer alıyor. Birçok ülkeden direk uçuş mevcut olmamakla birlikte , Bangkok’tan 1 saat süren direk uçuşlar mevut. Ben Bangkok Tren İstasyonu’ndan( Bu istasyon eski istasyondur , Krung Thep Aphiwat Merkez Tren İstasyonu ile karıştırmamak gerekir.)  4,5 saatlik bir yolculuğun ardından Ban Klong Luk Sınır İstasyonu’na ulaştım. Tren bileti ise oldukça ucuz. Sınıra ulaştıktan sonra kısa bir süre bekledikten sonra 35$ karşılığında Kamboçya’ya giriş için kapıda vizemizi alabiliyoruz. Vizemizi alıp Kamboçya’ya girişi sağladıktan sonra maalesef Siem Reap’e ulaşım için müşteri arayan kişiler sizi oldukça rahatsız edecektir. Daha sonra da aşağı yukarı 500 Baht karşılığında bir otobüs bileti alabilirsiniz. Aşağı yukarı 3 saat olan yolu muhtemelen 5-6 saatten önce bitiremeyebilirsiniz. Otobüs tam merkezden geçeceği için otobüsten sonrası yürüme mesafesi. Ancak kalabalık bir şekilde giderseniz sınırdan Siem Reap’e özel araç tutmanız çok daha konforlu ve hatta ucuz olacaktır.


Konaklama :


                   Siem Reap’te konaklama son derece ucuzdur. Öyle ki güzel bir hostelde gecelik 4$’a kalabilirsiniz.

 

Siem Reap’te Görülmesi Gereken Yerler :

                                 

                                        1-) Angkor  :






                                         Angkor ,  Siem Reap’in 6 km kadar kuzeyinde yer alan tapınaklardan oluşan çok büyük bir bölge , eski Khmer Devleti’nin başkenti.  Kiraladığınız motosiklet ya da scooter ile bir günde bitiremezsiniz. Bu yüzden en önemli yerleri dolaşıp bazı yerleri atlamanız da gerekebilir. Öncelikle sabahın çok erken saatlerinde yolculuğa başlamanız gerekecektir. Angkor Antik Kenti’nin bir giriş noktası yoktur , fakat yol üzerinde bilet ofisinden biletinizi aldıktan sonra , bir çok farklı bilet kontrol noktasında biletiniz kontrol edilecektir. Biletinizi 37$’a bir günlük ya da 62$’a 3 günlük olacak şekilde de alabilirsiniz. Daha fazla bilgi için ; https://www.angkorenterprise.gov.kh/


                                                     a-) Angkor Vat : 



                                                                   Angkor Vat Tapınağı , Angkor Antik Kenti’nin en büyük ve en önemli tapınağı olarak geçer. Esasında dünyanın en büyük dini yapısı ve bir Hindu-Budist Tapınağı’dır. Sabahın erken saatlerin gün doğumunu izlemek için ilk ziyaret edeceğimiz tapınak burası. Tapınak 12. Yüzyılda inşa edilmiş olup , özellikle Hindu ve Budist anlatılardaki savaşların tasvir edildiği devasa duvar motifleri oldukça önemlidir.  Tapınağı bitirmek için 1-2 saat dolaşmanız gerekebilir.


                                         b-) Bayon Tapınağı :





                                                     Angkor Vat Tapınağı’ndan araç ile  yaklaşık 15 dakikada ulaşabileceğimiz ikinci durağımız Bayon Tapınağı. Yüz heykelleri ile ünlü bu tapınak da oldukça büyük olmakla birlikte , tapınağın dış alanı da surlar ile çevrili , surların dışı da su ile çevrili olduğundan , bir ortaçağ kalesini andırıyor.


                                                  c-) Ta Prohm Tapınağı :



                                                    Bayon Tapınağı’ndan 10 dk mesafede bulunan Ta Phrom Tapınağı da mutlaka görülmesi gerekenlerden biri. İçerisinden çıkan devasa ağaçların tapınağın belli yerlerini parçalayarak ve tırmanarak çok güzel bir görüntü oluşturduğu bu tapınak bence en iyisi. Hatta 2001 yılında çekilen Tomb Rider filminin bazı sahneleri de bu tapınakta çekilmiş.


                       Not: Bunların dışında Angkor Vat’ta birçok tapınak mevcut. Zamanınız artarsa birkaç yere daha uğrayabilirsiniz. Bu diğer tapınaklardan iyi olanı Banteay Srei fakat o da Ta Phrom Tapınağı’ndan 25 km mesafede bulunuyor.


                                    2-) Barlar Sokağı :



                                           Siem Reap çok küçük bir şehir olmakla birlikte , merkezi de çok kısa sürede yürüyerek bitirilebilir. En önemli sokağı ise akşamları hareketli olan barlar sokağıdır. Buradaki mekanlarda vakit geçirebilirsiniz.

 

                                                          YEME-İÇME



      Siem Reap’te yeme içme de oldukça uygun. 4-5 $’a güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Khmer Steak denemeye değer. Bunun dışında 7 Eleven marketleri Siem Reap’te de bulunuyor.  Ayrıca içtiğim en iyi Hibiscus Sabdariffa da Siem Reap’te Noni Tree Hostel’deydi , türkçesi ise Kerkede olarak biliniyor.                                     

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Комментарии


bottom of page