top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Muhtar Bozdemir

PİSA

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2022

Eski tarihlerde İtalya’nın en önemli şehirlerinden biri olan , şimdi ise yarım gün veya birkaç saatte gezip bitirebileceğimiz şehir Pisa’ya gidiyoruz. ,


Ne Zaman Gidilir :


Tabii ki kavurucu yaz sıcağında tavsiye etmiyoruz fakat sonuçta birkaç saatlik bir gezi olacağı için çok da önemli değil.


Ulaşım :



Pisa’da havalimanı mevcut. Fakat İstanbul’dan Pisa’ya direk uçuş bulunmuyor. Ben La Spezia’dan tren ile yaklaşık 1,5 saatlik yolculuğun ardından Pisa’ya ulaştım. Bilet için ise 8,10 euro ödedim. https://www.trenitalia.com/en.htmlsitesinden nereden nereye gitmek istediğinizi seçerek fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz ancak online kayıt sisteminden mailinize onay maili gelmediği için önceden bilet almak mümkün olmuyor. Bu yüzden İtalya’daki tüm istasyonlarda bulunan trenitalia makinalarından kolay bir şekilde biletinizi alabilirsiniz.


Not : Pisa’ya La Spezia’dan giderseniz 1 durak önce , Floransa’dan giderseniz 1 durak sonra Pisa S. Rossore İstasyonu’nda ininiz. Böylelikle Pisa’daki tarihi alana daha hızlı ulaşabilirsiniz.


Pisa’da Yapılması Gerekenler :


A-) Mucizeler Meydanı(Piazza Dei Miracoli)



Pisa’da ünlü yapıların hepsinin bir arada bulunduğu bir alan var , bu alanın ismi Mucizeler Meydanı. Asıl ziyaret edilmesi gereken yerler bu alanda bulunuyor.


1-) Pisa Kulesi :



Pisa Kulesi aslında PisaKatedrali’nin çan kulesidir. Fotoğraf çektirirken şekilde şekile girdiğimiz , kah kuleyi iter , kah çeker gibi acayip pozlar verdiğimiz bu yapı , sadece eğimli olması dolayısıyla değil aynı anda mimari olarak da mükemmel bir yapı olması ile ünlüdür. Oldukça yüksek olan kulenin her katı sütunlardan oluşur. Mutlaka görülmesi gereken bir yapıdır. Kuleye çıkmayı göze alırsanız , 27 euro karşılığında kompleksteki her yeri gezebileceğiniz biletten alabilirsiniz. Sadece kule içinse 20 euro’ya bilet alabilirsiniz.


2-) Pisa Katedrali :



Kule ile yan yana olan katedral de görülmesi gereken yerlerden bir diğeri. Girişler ücretsiz. Fakat geç vakitlerde giderseniz ücretsiz giriş için biletin tükendiğini söyleyebilirler. Bu uygulama pek hoşuma gitmedi.


3-) Pisa Vaftizhanesi :



Diğer katedrallerden de bildiğimiz üzere , civarda çan kulesi , vaftizhane ve mezarlık genel olarak bulunur. Pisa’ya kadar gelmişken vaftizhaneyi de görebilirsiniz. Giriş ücreti 7 euro.


4-) Mezarlık(Camposanto) :


Her ne kadar mezarlık olarak geçse de daha ziyade bir yapı olan Camposanto’yu da ziyaret edebilirsiniz. Burasının giriş ücreti de 7 euro.


Kompleks içerisinde diğer bazı ufak müzeleri de gezebilirsiniz fakat çok da önemli yerler değiller. Bunlar Katedral Müzesi ve Sinopie Müzesi. Bunun yanında Futti Çeşmesi ve Romulus Heykeli de meydanda görülebilir.



Mucizeler meydanı dışında görülebilecek yerler mevcut. Bunlardan biri Corso İtalya , yani Pisa’nın yürüyüş caddesi. Bunun dışında Arno Nehri üzerinden geçebilirsiniz. Böylelikle Pisa Merkez İstasyonu’na varabilirsiniz.

121 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page