top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Muhtar Bozdemir

PHUKET

                                                           

     Gelelim hem Tayland’ın hem de bölgenin en popüler tatil bölgelerinden birine. Phuket Adası Andaman Denizi’nde , plajları ile ünlü oldukça büyük bir ada.

 

Ne Zaman Gidilir :


                      Tayland’ın tüm diğer bölgeleri gibi Phuket’e de Kasım-Aralık-Ocak-Şubat aylarında gitmek daha uygundur.


Ulaşım :


                     Phuket’te , Patong’a 35-40 km mesafede Phuket Uluslararası Havalimanı(HKT) mevcut.  Bense Phi Phi Don Adası’ndan Phuket Rassada Limanı’na vapur ile ulaşım sağladım. Daha sonra Grab uygulamasından Patong’a ulaşım sağladım.


Konaklama :


                     Phuket’te birçok farklı bölgede birçok farklı konaklama türü mevcut. Genel olarak tercih edilen yer ise Patong bölgesi. Fiyatlar ise Tayland geneline oranla yüksek.

Phuket’te Görülmesi Gereken Yerler :


                     1-) Patong Sahili :


                                Phuket’in en işlek yeri Patong Bölgesi. Hem gündüz hem gece , en kalabalık bölgesi ise Patong Plajı. Gece gündüz çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yapıyor.


                          2-) Bangla Yolu :



                                Bangla Yolu ya da Caddesi , Phuket’teki ünlü barların ve gece kulüplerinin yer aldığı bir yürüyüş yolu. Geceleri en yoğun nokta olan cadde , Patong Plajı’nın başlangıç noktasında yer alıyor.


                         3-) Özgürlük Plajı :


                               Phuket’in en güzel plajlarından biri olan Özgürlük Plajı , Patong Plajı’ndan araçla sadece 15 dk mesafede. Phuket’teki gezimize günlük aşağı yukarı 300-350 Baht karşılığı kiraladığımız scooter ile devam ediyoruz. Phuket Adası’nı gezmek için en iyi yöntemin bu olduğunu düşünüyorum.

 

                        4-) Karon Plajı :



                              Patong’a oranla oldukça sakin bir bölge olan Karon da oldukça popüler bir bölge olmakla birlikte yine Phuket’in en iyi sahillerinden biri Karon Sahili’dir. Özgürlük Plajı’ndan 15dk mesafede bulunuyor.


                       5-) Kata Plajı :



                             Karon Plajı’ndan 3-4 dakika mesafede bir başka şahane plaj olan Kata Plajı ve hemen akabinde Kata Noi Plajı yer alıyor. Kata Plajı aynı zamanda sörf ve Regatta yarışları ile ünlüdür.


                  6-) Phrom Thep Burnu :



                             Phuket’teki en güzel günbatımı kesinlikle Phrom Thep Burnu’ndan izlenir. Kata Plajı’ndan 10 km uzaklıkta bulunan burun da mutlaka görülmeli.


                      7-) Büyük Buda Heykeli :



                             Tayland’daki en büyük Buda heykellerinden birisi ve aynı zaman çok iyi bir manzaraya sahip. Phrom Thep Burnu’ndan 15 km mesafede yer alıyor. Dilerseniz günbatımını burada da izleyebilirsiniz.


                     8-) Wat Chalong – Chaithararam Tapınağı :



                              Büyük Buda’dan 8 km mesafedeki Wat Chalong , Phuket’teki en önemli tapınaktır. Aynı zamanda tapınak etrafında bulunan Pazar alanı da kesinlikle görmeye değer. Tapınak girişi ücretsiz.

 

                          Not:  Phuket Adası’nda görülebilecek diğer yerler ise Pukhet merkezde yer alan tarihi bölge , Muz Plajı , Nai Harn Plajı ve Kamala Plajı diyebilir.

       

                                                        ALIŞVERİŞ

    

               Phuket aslında Tayland’ın en pahalı bölgesi. Bu yüzden tabii ki alışveriş için çok uygun bir yer değil fakat gece pazarları dışında Jungceylon Alışveriş Merkezi ziyaret edilebilir.

 

        

                        YEME-İÇME






             Phuket’te çok kısa bir süre için bulunduğumdan restoranları deneme fırsatım olmadı fakat Banzaan Market’te aradığınız her şeyi en uygun fiyata bulabilirsiniz.

221 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言


bottom of page