top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Muhtar Bozdemir

LA SPEZİA – CİNQUE TERRE

Güncelleme tarihi: 2 Eyl 2022



Cinque Terre , Ligurya Denizi kıyısında bulunan La Spezia iline bağlı bir bölgedir. 5 köy anlamına gelmektedir. Yani Ligurya Denizi kıyısında yanyana bulunan 5 köye verilen isimdir. Maksimum 1 gün , ya da gerekirse yarım gün içerisinde görülebilir.


Ne Zaman Gidilir :


Temmuz ayında oldukça sıcak olmasına rağmen yine de Roma ve Floransa’ya göre sıcaklık daha düşük. Fakat aşırı kalabalık oluyor. Bu yüzden farklı bir mevsimde gitmek daha uygun olabilir.


Vize Uygulaması :


Cinque Terre’ye gitmek için zaten İtalya bulunacağımız için vize konusundan bahsetmemize gerek kalmıyor.


Ulaşım :


Cinque Terre ya da bağlı olduğu il olan La Spezia’da havaalanı bulunmuyor. Ben Floransa’dan Pisa aktarmalı tren ile 14,40 euro ödeyerek toplamda yaklaşık 3 saat içerisinde La Spezia Merkez Tren İstasyonu’na ulaştım. https://www.trenitalia.com/en.html sitesinden nereden nereye gitmek istediğinizi seçerek fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz ancak online kayıt sisteminden mailinize onay maili gelmediği için önceden bilet almak mümkün olmuyor. Bu yüzden İtalya’daki tüm istasyonlarda bulunan trenitalia makinalarından kolay bir şekilde biletinizi alabilirsiniz. La Spezia Merkez Tren İstasyonu’nda ise bilet ofisinden 18,20 euro karşılığında Cinque Terre için günlük bilet alabilirsiniz. Böylelikle tüm köylere tren ile ulaşabilirsiniz.


La Spezia’da Yapılacaklar :


La Spezia merkezinde yapılacak özel bir şey yok. Sadece kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bunun dışında Cinque Terre gezisine başlamadan önce çantalarınızdan kurtulmak isterseniz , tren istasyonunda çıkınca sola dönüp yaklaşık bir 5 dk yürürseniz , bagajınızı bırakabileceğiniz otomatla çalışan bir yer mevcut. Hatırladığım kadarı ile çantayı bırakırken 3 euro ödeme yapıyorsunuz , daha sonra ise geri almaya geldiğinizde kullandığınız saate göre tekrar bir ödeme yapmak durumundasınız. Bene toplamda 6 euro ödemiştim.


Cinque Terre’de Yapılacaklar :




La Spezia Merkez Tren İstasyonu’ndaki ofisten 18,20 euro karşılığında Cinque Terre bölgesini kapsayan sınırsız tren biletimizi alıyoruz.


1-) Monterosso Al Mare :



Aşağı yukarı 25 dk’lık bir tren yolculuğunun ardından 5 köy içerisindeki en batıda bulunan Monterosso Al Mare’ye varıyoruz. Burasını pek beğenmedim fakat yüzmek için diğer yerlere oranla daha ideal. Geniş ve uzun bir plajı var , daha rahat bir şekilde denize girebilirsiniz. Şezlong ve şemsiye ücreti 35 euro.


2-) Vernazza :



Sıradaki durağımız Vernazza isimli köy oluyor. Monterosso Al Mare’den trene bindikten sonra 3-5 dk içerisinde Vernazza İstasyonu’na ulaşabilirsiniz. Daha sonra çok kısa bir yürüyüşten sonra merkeze ulaşabilirsiniz.


3-) Corniglia :



Bir sonraki durak Corniglia. Aynı şekilde 5 dk içerisinde trenle ulaşabilirsiniz. Fakat Corniglia tren istasyonundan merkeze uzun biri yürüyüş mesafesi olduğu için Corniglia’yı es geçtik.


4-) Manarola :



Corniglia’yı pas geçip Manarola’ya ulaşıyoruz. Manarola bence çok güzel. Merkezde kısa fakat yorucu bir tırmanıştan sonra tepeye çıkıp çok güzel bir manzara yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda Cinque Terre’nin en iyi restoranı olan Nessun Dorma’da kahvaltı ya da öğle yemeğinizi yiyebilirsiniz.


5-) Riomaggiore :



Cinque Terre’deki son durağımız Riomaggiore. Burası da küçük bir koy görünümünde oldukça güzel ve mutlaka görülmesi gereken bir köy.


Riomaggiore’den 10 dk’lık bir tren yolculuğunun ardından tekrar La Spezia’ya dönüyoruz ve böylece Cinque Terre turumuzu çok kısa bir sürede , birkaç saat içerisinde bitiriyoruz.


Not : Cinque Terre bölgesini dolaşmak için tek seçenek tren yolculuğu değil. Trekking seven arkadaşlar köyler arasını yürüyerek dolaşabilirler fakat bunun için de ödeme yapmak gerekiyor. Bunun yanında trenler her zaman tam zamanında gelmiyor hatta çoğu zaman rötarlı geliyor. Almış olduğunuz günlük bilette size verilen wifi şifresi ile internete bağlanabilir , istasyonlarda kullanabilirsiniz.



227 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page