top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Muhtar Bozdemir

KRABİ

   





        Tayland’ın güneyinde , Andaman Denizi’nin doğusunda yer alan bu cenneti görmeden gelmek olmaz.

 

Ne Zaman Gidilir :


                      Krabi’ye de tıpkı Tayland’ın diğer bölgelerinde olduğu gibi Kasım , Aralık , Ocak ve Şubat aylarında gitmek daha uygun olur.

 

Ulaşım :





                    Krabi’de Krabi Havalimanı(KBV) ismiyle bir adet havalimanı bulunmaktadır ve Krabi merkezine yaklaşık 25 km , Ao Nang’a ise yaklaşık 30 km mesafededir. Ben Bangkok’ta Krung Thep Aphiwat Merkez Tren İstasyonu’ndan tren ile 9 saatlik bir gece yolculuğu sonrası sabah 08:00 gibi Suratthani Tren İstasyonu’na ulaştım. En uygun bilet hatırladığım kadarı ile 300 Baht civarı olmalı. Tren istasyonunun 1-2 dk yürüme mesafesindeki bir seyahat acentası vasıtasıyla , Phantip Office olması lazım , yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun ardından Ao Nang’a ulaştım. Bu yolculuk içinse yaklaşık 500 Baht ödedim.

 

Konaklama :





                  Krabi merkezi gitmek istediğimiz yerlere oldukça uzak , bu yüzden Krabi merkez ile çok da bir işimiz yok. Ao Nang’da göre uygun otel ve hosteller , özellikle de parti hosteller mevcutken , Railay civarı daha küçük ve oldukça pahalı. Bunun yanında Phi Phi’de görece biraz daha pahalı olmasına rağmen çok çok güzel otel ve hosteller mevcut.


Krabi’de Görülmesi Gereken Yerler :


                             Krabi’de görülmesi gereken yerler çoğunlukla sahiller ve adalardır.


                       1-) Ao Nang :





                                  İlk durağımız olan Ao Nang Sahili gerçekten efsane. Ayrıca da merkezi konumda bulunuyor.


                      2-) Railay Kumsalı :








                                 Railay’in kara ulaşımı bağlantısı bulunmuyor. Ao Nang’tan Uzun-Kuyruk sandallarla Railay’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Çift yön ücreti 150-200 Baht civarı olmalı. Railay Kumsalı , kumdan ziyade pamuk gibi. Yani pamuğun üzerinde yürüyor gibi hissedeceksiniz. Tartışmasız hayatımda gördüğüm en güzel kumsal Railay. Bunun yanında Railay’de tırmanma da oldukça yaygın olup , kısa bir tırmanış ve yürüyüş ile Tonsai Kumsalı’na ulaşabilirsiniz.


                   3-) Phra Nang Kumsalı :





                                Bölgedeki en iyi kumsallardan bir diğeri de Phra Nang Kumsalı , diğer adıyla Phra Nang Mağara Kumsalı. Railay Kumsalı’ndan 20 dakikalık bir yürüme sonrasında ulaşabilisiniz. Kumsal aslında bir mağaranın girişinde bulunduğundan genelde gölge olup , su da kısmen serindir. Bunun dışında kumsalda yer alan çok ilginç bir geleneğin yaşadığı Prenses Mağarası’nı da görebilirsiniz. Ayrıca Railay Kumsalı'ndan Phra Nang Kumsalı’na giderken bir müddet tırmandıktan sonra lagunu ziyaret edebilirsiniz. Yine yol üzereinde farklı çeşitlerde maymunları da seyredebilirsiniz.


                 4-) Phi Phi Don :





                                Phi Phi Adaları’nda en büyüğü ve konaklamanın mümkün olduğu tek ada olan Phi Phi Don Adası da cennet gibi bir ada. Ao Nang’dan 500 Baht karşılığından otelden Krabi Limanı’na transfer ve oradan da feribot ile Phi Phi Don Adası’na ulaşabilirsiniz. Bu adada manzara noktalarına tırmanıp manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Uzun-Kuyruk teknelerle diğer ada ve sahilleri ziyaret edebilirsiniz. Bunlardan en önemlisi adım atmanın yasaklandığı Maya Kumsalı. Ben kayaking yaparak Maymun Kumsalı(Monkey Beach)’na da gittim , kayakingi kesinlikle tavsiye ediyorum. Bunun yanında adada Muay Thai dövüşleri izleyebileceğiniz çok güzel bir yer de mevcut.

 

                       Eğer biraz daha uzun konaklarsanız , bu başlıca yerlerin dışında ziyaret edebileceğiniz başka yerler de mevcut. Bunlarda bazıları ; Ao Nang’tan araçla yarım saatlik mesafede bulunan Kaplan Mağarası Tapınağı , Andaman Denizi’nde bulunan Bamboo ve Poda Adaları , Lanta Adası’na bulunan Uzun Kumsal ve Lanta Tarihi Şehri

 

                                                             YEME – İÇME 


                  Adalarda bazı şeylerin Tayland’ın diğer bölgelerine göre daha ucuz olduğunu söyleyebilirim. Bunlar özellikle içecekler. Fakat adalarda market ürünleri kısmen daha pahalı. Restoranlara gelecek olursak ;


                                1-) Kodam Kitchen Restaurant :





                                         Ao Nang’ta bulunan restoran , kesinlikle en iyisi.


                               2-) Cafe Le Inguz :





                                        Railay’da bulunan bu cafe de tavsiyelerim arasında. Ayrıca çok güzel bir kaynaşma noktası.


                               3-) Garlic 1992 Restaurant :





                                      Sadece bu bölgede değil , Tayland genelinde en sevdiğim restoranlardan biri de Phi Phi Don Adası’nda bulunan bu restoran olmuştur. Deniz ürünleri gerçekten efsane , özellikle de Kılıç Balığı’ndan Fish Fillet Steak sadece 260 Baht ve kesinlikle denenmeli.

            

128 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page