top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Muhtar Bozdemir

CHİANG MAİ – CHİANG RAİ

  



       

    Tayland’ın en büyük ikinci şehri olan Chiang Mai ve yakınında bulunan Chiang Rai şehirlerine gelelim. Denize kıyısı olmayan bu şehirler daha ziyade dağlık bölgede yer alıyorlar.

 

Ne Zaman Gidilir :



                           Tabii ki Chiang Mai ve Chiang Rai şehirlerine de Kasım – Aralık – Ocak – Şubat aylarında Tayland’ın diğer bölgelerini ziyaret ettiğimz bir dönemde ziyaret edebiliriz.  Farklı olarak bu bölgede akşamları hava serin olacaktır.


Ulaşım :



           Bangkok’ta Krung Thep Aphiwat Merkez Tren İstasyonu’nundan Chiang Mai Tren İstasyonu’na 12-13 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz. Chiang Mai’da ise bir scooter kiralarsanız her yere kolayca ulaşabilirsiniz. Bunlar Chiang Rai için de geçerlidir. Chiang Mai’dan Chiang Rai’a ise otobüs ile seyahat edebilirsiniz. Ben scooter ile yaklaşık 3 buçuk saatte ulaştım.


Konaklama :



           Hem Chiang Mai’da hem de Chiang Rai’da Tayland’ın diğer bölgelerinde olduğu gibi birçok uygun konaklama mevcut. Chiang Rai’a günübirlik gidebilir , konaklama yapmadan da gezebilirsiniz.

 

Chiang Mai’da Görülmesi Gereken Yerler :




                               Yolculuğumuza hemen en merkez noktadan başlayalım , scooter ile 1-2 gün içerisinde tüm bölgeleri ziyaret edebiliriz.


                               1-) Wat Chedi Luang : 



                                              Chiang Mai’ın merkezinde bulunan Wat Chedi Luang’dan başlayalım. Bir kısmı yıkılmış olan yapı bir piramid ile tapınağın birleşimi şeklinde inşa edilmiş oldukça ilginç ve görülmeye değer bir yapı.


                                      2-) Wat Phra Singh Woramahawihan :



                                             Wat Chedi Luang’dan 10 dk yürüme mesafesindeki bu tapınak kompleksi de suriçinde bulunan görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.


                                      3-) Wat Phra That Doi Suthep :



                                                         Chiang Mai’da en çok etkilendiğim yer burası olmuştur. Şehir merkezinden 40-45 dk’lık bir mesefede bulunan bu tapınak oldukça yüksek bir noktada bulunuyor.Sıcak yaz gününde akşam üstü scooter ile buraya giderken ağaçların mis gibi kokuları eşliğinde aniden buz gibi bir hava ile karşılaşmak çok keyifli oluyor. Yolculuk boyunca birçok farklı noktada durup şehrin manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.


                                  4-) Chiang Mai Gece Pazarı :


                                            Her şehirde olduğu gibi Chiang Mai’da da çok meşhur bir gece pazarı bulunuyor. Burada alışveriş yapabilir , yemek yiyebilir ya da eğlenebilirsiniz.

 

                              Not : Chiang Mai’da bu yerler dışında ziyaret edilecek birçok yer mevcut. Eğer zamanınız kalırsa ; Wat Sri Suphan , Wat Chiang Man ve Wat Suan Dok da ziyaret edilebilir. Bunun yanında Tha Phae Kapısı da akşamları bir toplanma mekanı haline gelmiş.

 

Chiang Rai’da Görülmesi Gereken Yerler :



                       Scooter ile Chiang Mai’dan aşağı yukarı 3,5 saatlik yolculuğun ardından Chaing Rai’a ulaşıyoruz.


                              1-) Wat Rong Khun(Beyaz Tapınak) :




                                    İlk olarak Chiang Rai şehir merkezine varmadan önce yol üzerinde bulunan Wat Rong Khun ya da Beyaz Tapınak olarak da bilinen yere ulaşıyoruz. Bu tapınağın aslında tarihi çok yeni , yani çok yakın bir tarihte inşa edilmiş olmasına rağmen en ilginç tapınaklardan biri olmakla birlikte mutlaka görülmeli. Giriş ücreti ise 100 Baht. Ziyaret bilgileri için ; https://www.tourismthailand.org/Attraction/wat-rong-khun


                              2-) Wat Rong Suea Ten(Mavi Tapınak) :




                                    Şehrin diğer ucunda Beyaz Tapınak’tan yarım saatlik mesafede bulunan Mavi Tapınak da mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Beyaz Tapınak gibi Mavi Tapınak’ın da tarihi oldukça yeni.


                             3-) Choi Fong Çay Tarlası :



                                    Mavi Tapınak’tan yaklaşık bir saatlik mesafede , şehrin kuzeyinde Myanmar sınırına doğru bir bölgede bulunan çay tarlaları da ziyaret edilebilir. Herhangi bir giriş ücreti yoktur.

 

                      Not : Dönüşü geç saate bırakmamak için biraz erken ayrılmak zorunda kaldım ancak daha çok zamanınız olursa Baan Dam Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanında uzun boyunlu insanların yaşadığı köylerden birini ziyaret edebilirsiniz.

                                                       

32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page