top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Muhtar Bozdemir

CENOVA



         Cenova , İtalya’nın Ligurya Denizi kıyısında yer alan , daha önce gitmiş olduğumuz Cinque Terre’ye çok yakın konumda bir şehir. Cenova , Cenevizliler’in başkentiydi ve bu yüzden İstanbul’daki Galata bölgesi ile benzer bir mimariye sahip.


Ne Zaman Gidilir :



                    Yaz aylarında hava çok sıcak ve nemli olacaktır. Bu yüzden temmuz ve ağustos harici gitmek daha iyi olabilir. Bir de denize girme durumunuza göre değişir.


Ulaşım :



                    Cenova’da merkeze çok yakın bir konumda  Cenova Kristof Kolomb Havalimanı bulunuyor. Ben tren ile Torino Porta Nuova Tren İstasyonu’ndan 2 saatlik bir yolculuğundan ardından Cenova Principe Meydanı İstasyonu’na ulaştım , tren bileti ise 13,85 euro idi.


Konaklama :



                   Cenova’da da her şehirde olduğu gibi otel ve apartlar mevcut. Fakat sahile yakın bölge , yani tarihi bölge akşamları pek tekin görünmüyor , yukarı kesim oldukça düzgün. Ben zaten günübirlik uğradığım için konaklamadım.


Cenova’da Görülmesi Gereken Yerler :






                 Cenova’da hiçbir müze ziyaretinde bulunmadım , sadece sokaklarında bol bol yürüyüş yapıp bazı kiliseleri gördüm. Bunlara kısaca değinelim.


                         Cenova Akvaryumu İtalya’daki en büyük akvaryum. Daha önce İstanbul’daki akvaryuma gittiğimden burayı ziyaret etmedim. Bilet ücreti 22 euro. Yine limanda çok yakın konumda Galata Denizcilik Müzesi’ni de 18 euro’ya gezebilirsiniz. Semtlere gelecek olursak , Boccadesse Semti 1 saatlik yürüme mesafesinde. Cinque Terre meydanlarına oldukça benzeyen bu semte giderseniz denize de girebilirsiniz. Anita Garibadi Geçidi de dolaşmak için çok iyi bir bölge fakat buraya gitmek için tren kullanmanız gerekir. Kale Meydanı denilen semt ise asansör ile ulaşım sağlayabileceğiniz , Cenova’nın komple manzarasına hakim yüksekte yer alan çok güzel bir semt. Cenova’nın birçok bölgesini ve sokaklarını dolaşmanızı öneririz fakat bunlardan en önemlileri tabii ki Giuseppe Garibaldi Sokağı ve Raffaele De Ferrari Meydanı. Bunun dışında Cenova’da birçok kiliseyi ziyaret edebilirsiniz. Kiliselerin hepsi ücretsiz görülebilir. Bunlardan en önemlisi ise Genova(San Lorenzo) Katedrali.

 

                                                               YEME İÇME



                      Cenova için kesinlikle gidilmesi gereken bir restoran önerisinde bulunmuyorum fakat diğer şehirlere kıyasla Cenova’nın oldukça ucuz olduğunu söyleyebilirim.

 

                          Not : Günübirlik ziyaretlerde bagaj emanet için Principe Meydanı İstasyonu’nda indikten sonra Balbi Sokağı’nı takip ederseniz , yol üzerinde sol tarafta kalan bagaj emanete bagajlarınızı bırakabilirsiniz.

               

278 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarii


bottom of page