top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Muhtar Bozdemir

BOLONYA

Bolonya 1 günde ya da yarım günde görülebilecek bir şehir.


Ne Zaman Gidilir :


Temmuz ve ağustos ayı çok sıcak oluyor. Bunun dışında bazı aylarda Bolonya’da fuarlar oluyor. Bu dönemlerde çok yoğun oluyor ve dolayısıyla otel ve bilet fiyatları da çok yüksek oluyor. Gitmeden önce fuara denk gelmemeye özen göstermek geriyor.


Ulaşım :


Bolonya’da havalimanı mevcut. Aslında İstanbul’a dönüş biletini Bolonya’dan aldığımz için dönüş yolunda son gün burayı da ziyaret ettik. Pisa Merkez İstasyonu’ndan Bolonya Merkez Tren İstasyonu’na 3 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz. Firenze Rifredi ve Prato istasyonlarından toplamda 2 aktarmalı 15,70 euroluk biletlerden alabilirsiniz. https://www.trenitalia.com/en.htmlsitesinden nereden nereye gitmek istediğinizi seçerek fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz ancak online kayıt sisteminden mailinize onay maili gelmediği için önceden bilet almak mümkün olmuyor. Bu yüzden İtalya’daki tüm istasyonlarda bulunan trenitalia makinalarından kolay bir şekilde biletinizi alabilirsiniz.


Konaklama :


Yaz dönemi ve fuar dönemi otel fiyatları 100 euro’nun aşağısına düşmüyor. Tren istasyonunun karşısında oldukça büyük oteller mevcut. Buralarda konaklama yapılabilir.


Bolonya’da Görülecek Yerler :


1-) Büyük Meydan(Maggiore Meydanı) :



Bolonya’da görülebilecek yerlerin etrafında toplandığı meydandır. Zaman zaman çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Tren istasyonunda çıktığınızda Bolonya’nın en önemli caddesi olan Bağımsızlık Caddesi’nden 20 dk’lık bir yürüyüşün ardından meydana ulaşabilirsiniz.


2-) Petronio Basilikası :




Büyük Meydan(Maggiore Meydanı)’da bulunan Petronio Bazilikası’nın girişi ücretsizdir. Ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.


3-) Neptün Çeşmesi :



Büyük Meydan’da görülmesi gereken bir diğer yer ise Neptün Çeşmesi’dir.


4-) Bolonya Kütüphanesi :


Yine Büyük Meydan’da bulunan bir diğer yapı ise eskiden Bolonya Üniversite’ne ait olan kütüphane binası. Binaya giriş ücretsizdir. Yapı içerisinde ayrıca tiyatro bölümünü de ziyaret edebilirsiniz.


5-) Aziz Stefan Bazilikası :


BüyükMeydan’ın arkasında yer alan Aziz Stefan Bazilikası , 7 Kilise adı verilen bir kompleksin parçasıdır. Girişi ücretsizdir.


6-) İki Kule :



Gelelim şehrin en önemli simgelerine. Büyük Meydan’ın hemen yan tarafında bulunan 2 kule kesinlikle görülmeli. Uzun olan Asinelli ve kısa olan Garisenda kulelerinin ikisi de eğimlidir. Tıpkı Pisa Kulesi gibi. Aslında Bolonya’da ortaçağlarda çok kule bulunduğu ve hatta şehrin kuleleriyle ünlü olduğu biliniyor.


7-) Salaborsa Kütüphanesi :



Yine meydanda bulunan halka açık Salaborsa Kütüphanesi ziyaret edilebilir.


Tüm bunların dışında Bağımsızlık Caddesi üzerinde bulunan ve girişleri de ücretsiz olan diğer birçok kilise de ziyaret edilebilir.



ALIŞ-VERİŞ


Bolonya’da Büyük Meydan’ın yanında alışveriş yapabileceğiniz birçok yer bulunuyor. Bunlar özellikle sebze , meyve ve şarküteri için diyebiliriz. Özellikle Pazar Yeri(Mercato Di Mezzo) oldukça popüler bir yer. Bunun yanında civardaki şarküterilerden Bolonya’ya has peynir çeşitlerini alabilirsiniz. Özellikle Parmesan Peyniri’ni İstanbul’dakinden 3 kat daha ucuza alabilirsiniz.

Not : Bolonya’dan ayrılmak için tren istasyonunu kullanabilirsiniz. Bunun dışında Bolonya Havalimanı’na ulaşmak içinse tren istasyonundan otobüse binmeniz gerekecek. Otobüste tıkış tıkış zorlu bir yolculuğun ardından havalimanına ulaşacaksınız. Fakat biraz erken gitmenizi öneririm çünkü dış hatlar ve iç hatlar aynı yerden alındığı için fevkalade bir sıra beklemeniz gerekiyor. Biraz uyanık olmazsanız uçağı kaçırabilirsiniz.

40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page